Om oss

SOLAKROSSEVEGEN 18


vis á vis Rema 1000 og Coop Mega

Sola Atelier ble etablert i 1979
og holdt til i Røyneberg Kultursenter.
Da senteret ble besluttet revet, flyttet Sola Atelier til Løå (2010. Etter 10 år i Løå trengte vi nye lokaler, og flyttet så til Solakrossvegen 18 (2021), hvor vi holder til i dag.


Vi startet opp som en ren kunstmaler-klubb. Interessen for Sola Atelier ble økende, og den utviklet seg. Etterhvert fikk vi nye medlemmer med interesse for keramisk kunst og skulptur. Klubben ble mer og mer allsidig.


Medlemmene utvekslet erfaringer innen forskjellige uttrykksformer og delte nye erfaringer med hverandre. Etter hvert
er det kommet nye medlemmer som arbeider med kunst-trykk, glass-kunst, smykke-kunst og andre former for kunst. Mangfoldet bidrar til å utvikle og heve hver enkelts nivå.Nå er vi mellom 50 og 60 medlemmer.
Vi har plass til flere kunstnere som vil inngå medlemskap i Sola Atelier. I  trivelige lokaler midt i Solakrossen. Medlemmene kan komme og gå som de selv ønsker. Vil man ha veiledning, eller en samtalepartner, er det ofte andre tilstede som jobber i lokalene. Man kan avtale seg i mellom om å jobbe samtidig.


Lokalene fungerer som atelier
og utstillingslokale.


Sola Atelier arrangerer medlemskurs
for begynnere og videre-komne innen forskjellige tema. Atelierbesøk og studieturer er viktige aktiviteter vi foretar oss, for å opprettholde kompetansenivå, og styrke samholdet i klubben. Vi holder regelmessige utstillinger i våre lokaler